QUINZE DONES VALENCIANES
Les investigadores de Meliana Estefania Ferrer del Río i Laura Perís Bolta presentaran el llibre,
en coautoria amb 15 autors més

DILLUNS  7 DE MARÇ DE 2022

El pròxim dilluns 7  de març a les 19.00 h, en la Sala d’Exposicions de l’IMC (Plaça de la Cultura 4), les investigadores de Meliana Estefania Ferrer del Río i Laura Perís Bolta presentaran el llibre, en coautoria amb 15 autors més: QUINZE DONES VALENCIANES de l’editorial Afers. Està prevista la participació de l’editor, Vicent Olmos i del coordinador de l’ obra Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la UV.

Este acte organitzat per la Biblioteca Municipal i forma part de la programació del 8M de l’àrea d’Igualtat.

És una obra que reuneix quinze assaigs que forma part de la producció historiogràfica en matèria de gènere, amb l’objectiu de donar a conéixer referents femenins en la història. Doncs, la igualtat real entre dones i homes passa perquè la història també ha de ser escrita i contada amb noms de dones.

A hores d’ara, quantes dones apareixen als llibres d’història que s’estudien a primària, a l’ESO o batxillerat? El llibre que presentem conté 15 biografies, no sols de dones poderoses sinó també d’aquelles dones a l’extrem de la jerarquia social: dones de classe treballadora o compromeses amb la llibertat, el progrés i l’emancipació del gènere humà. Dones de totes les classes socials i de diferents èpoques històriques. Vencedores i vençudes, víctimes i botxins, agosarades i insegures, dogmàtiques i dissidents, somniadores, emprenedores, lluitadores…

Organitza: Biblioteca Municipal

 

On es fa la xarrada?
Sala d’Exposicions de l’IMC (plaça de la Cultura 4 de Meliana)

 

Llibre Quinze dones valencianes
Share This