SI ÉS QUE HI HA CASES D’ALGÚ….

de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana-APIV

DEL 28 DE GENER AL 25 DE FEBRER DE 2022

El Servei de Cultura-IMC de l’Ajuntament de Meliana es complau a convidar-vos a visitar l’exposició de l’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DE LA IL·LUSTRACIÓ VALENCIANA-APIV, “SI ÉS QUE HI HA CASES D’ALGÚ….”. A la Sala d’Exposicions de l’IMC (plaça de la Cultura, 4 de Meliana).

L’exposició estarà oberta al públic del 28 de gener al 25 de febrer de 2022 i es podrà visitar: matins de dilluns a divendres de 10 a 14 h, vesprades de dilluns a dimecres de 17 a 20 h.

«Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que genere l’acció urbanística dels ens públics».

Article 47 de la Constitució espanyola.

Estes són algunes de les promeses de la constitució de 1978. Hui dia, més de 40 anys després continuem vivint desnonaments, barris gentrificats i famílies extorsionades per empreses d’especulació immobiliària.

Al mateix temps, en un simple passeig per la ciutat, veiem edificis abandonats, centenars d’habitatges buits i hotels en construcció a solars les mitgeres dels quals encara mostren les siluetes d’antigues cases amb teulada a dues aigües. Segons alguns estudis a nivell estatal i d’acord amb les  últimes dades publicades per l’INE el 2013, existeixen vora 30.000 persones sense llar i al voltant de 3,4 milions d’habitatges buits en tot el país.

Aquesta exposició organitzada per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV, vol reflexionar d’una manera àmplia, crítica i reivindicativa sobre el dret a un habitatge digne i sobre les actuacions polítiques i empresarials que hi dificulten l’accés per part de la població. 54 il·lustracions dels nostres socis i sòcies que ens donen la benvinguda i ens conviden a passar a casa nostra… Si és que hi ha cases d’algú.

VISITES:

L’exposició estarà oberta al públic del 28 de gener al 25 de febrer de 2022 i es podrà visitar: matins de dilluns a divendres de 10 a 14 h, vesprades de dilluns a dimecres de 17 a 20 h.

On es l’exposició?

Sala d’Exposicions de l’IMC (Plaça de la Cultura, 4 de Meliana)

Share This