Artistes Locals

Josep Rausell Sanchís

Josep Rausell Sanchís

Vos deixem una deliciosa entrevista amb Josep Rausell Sanchís, artista escultor nascut a Meliana el 1929, des del seu estudi al carrer Corona de València.  Entre llibres d’art, escultures i els records de tota una vida dedicada a esculpir, crear i investigar ens conta...

leer más
Manolo Fuster

Manolo Fuster

Aquesta setmana li la dediquem a Manolo Fuster (1946-2012) Meliana.
La seua trajectòria ha estat la següent: Entre el 1974 i el 1976, s’inicia en el dibuix del paisatge rural de les comarques interiors valencianes i aragoneses amb el plomí i la tinta negra sobre paper blanc. Durant els tres anys següents, opta per una temàtica costumista de l’horta valenciana amb la mateixa tècnica. Realitza, en l’any 1979, la seua pròpia ruptura evolutiva.

leer más
Vicent Cortina Molins

Vicent Cortina Molins

Aquest és Vicent Cortina (1944), en el seu estat més pur, un artista de Meliana que s’ha endinsat en la pintura i en l’escultura treballant amb diferents materials, dels quals va extraient l’essència i la poesia.

leer más
Paco Corell

Paco Corell

Vos presentem l’obra i la trajectòria de Paco Corell (1946). Pilar Pedraza va escriure sobre ell: “Paco Corell continua, infatigable com un Cíclop, donant la batalla al ferro per convertir-lo en forma en expansió. Fa anys que seguim amb interés aqueixa guerra amb el metal i amb el temps, contra el temps i contra el metall, que recorre la seua trajectòria com un fenòmen de la Natura, sense presses, sense treva, i hem vist que la constant és la planxa que, tallada i doblegada, segrega volums d’aire segats per plànols de duríssima matèria”

leer más
Víctor Cardells

Víctor Cardells

Fer un recorregut visual per l’estudi de VICTOR CARDELLS és conèixer amb profunditat la persona. La pintura és la seua peculiar carta de presentació. Criat entre pinzells, llenços i taules policromades, les seues libacions es composaven d’aglutinants i pigments. D’aquesta nefalia oferida a les muses s’impregnarà l’artista.

leer más
Pepe Biot Molins

Pepe Biot Molins

Vos presentem l’obra i la trajectòria de l’artista de Meliana, Pepe Biot Molins (1945-2015).

Els seus estudis en el camp de les Belles arts comencen als 13 anys a l’Escola d’Arts i Oficis de València, després de quatre anys va passar a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carles. Posteriorment, va iniciar els seus estudis en la Facultat de Belles arts de Sant Jordi a Barcelona, tornant posteriorment a la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València on es va llicenciar. Amb 26 anys, Pepe havia visitat gran part dels museus d’Europa, coneixent diverses tècniques pictòriques i els seus procediments. Les tendències pictòriques del moment i el costumisme persistent no van despertar el seu interés i va optar per viatjar.

leer más
Benjamin Biot Genovés

Benjamin Biot Genovés

Vos presentem l’obra i l’artista de Meliana, Benjamin Biot Genovés (1915-1993). Benjamí Biot Genovés va nàixer a Meliana l’any 1915. Als 13 anys va ingressar en l’escola d’Arts i Oficis de València, on va cursar estudis de dibuix artístic i composició decorativa en els estils del renaixement i barroc. Podem destacar d’entre els seus professors a José Bellver i Manuel Diago, destacats muralistes que el marcaren profundament. En aquesta escola va obtenir el Primer Premi i va aconseguir la nota d’excel·lent.

leer más
Lluïsa Beltran

Lluïsa Beltran

Lluïsa va cursar estudis de Magisteri i posteriorment es va llicenciar en Belles Arts en la Facultat de Sant Carles de València, en l’especialitat de dibuix.

El seu treball creatiu està present al disseny gràfic, la pintura i la il·lustració. El denominador comú d’aquestes tres vessants és sempre la recerca el fet conceptual i el poètic. Tres vessants que des dels inicis s’entrecreuen i s’influencien.

leer más
Vicent Bayarri de La Paz

Vicent Bayarri de La Paz

Aquesta setmana vos presentem l’obra i l’artista de Meliana Vicent Bayarri de La Paz (1952).
Va cursar els estudis d’Història, posteriorment es va llicenciar en Pintura i en Dibuix per la Facultat de Belles Arts de València i finalment va obtindré el Doctorat en Plàstica Contemporània.

leer más
Josep Arnau Belén

Josep Arnau Belén

Vos presentem a José Arnau Belén (1953), pintor de Meliana. Es va graduat per l’Escola d’Arts i Oficis de València i posteriorment es llicencià en Belles Arts per l’Escola de Sant Carles de València. S’ha dedicat bona part de la seua vida a la restauració de béns del patrimoni cultural i a la pintura. En la seua trajectòria ha estat mereixedor de nombrosos premis d’àmbit nacional i internacional, així com que ha tingut la seua obra exposada en diferents galeries i sales d’exposicions.

leer más
Manolo Adsuara

Manolo Adsuara

Manuel Adsuara Ruiz (Meliana, València, Espanya, 1965) llicenciat en belles arts per Sant Carles, UPV en 1997 i Doctor en Belles arts en 2003. És escultor i professor amb vinculació permanent des de 2007 en Universitat de Saragossa. La seua trajectòria artística comença en els anys noranta, exposant, entre altres llocs, en el Centre Cultural la Mercé de Borriana i en el Museu de la Rajoleria de Paiporta, en l’IMC de Meliana…

leer más

*A gener de 2022 iniciem un procés de difusió dels artistes locals. És per això que difondrem en esta pàgina els vídeos publicats a les diverses xarxes socials. A poc a poc la pàgina es completarà amb tots els artistes locals amb obra a la Col·lecció Museogràfica d’Art de Meliana.

Share This