Benjamin Biot Genovés

Benjamin Biot Genovés

Benjamin Biot Genovés

Pintor

Meliana (1915-1993)

Benjamí Biot Genovés va nàixer a Meliana l’any 1915. Als 13 anys va ingressar en l’escola d’Arts i Oficis de València, on va cursar estudis de dibuix artístic i composició decorativa en els estils del renaixement i barroc. Podem destacar d’entre els seus professors a José Bellver i Manuel Diago, destacats muralistes que el marcaren profundament. En aquesta escola va obtenir el Primer Premi i va aconseguir la nota d’excel·lent.

 Als 16 anys ingressà en l’Escola Superior on va estudiar durant quatre cursos però, malauradament la guerra civil li va impedir cursar l’últim curs, i és per això que no va poder acabar la carrera amb la titulació de professor. En acabar el conflicte es va dedicar professionalment a la decoració i restauració d’esglésies, daurats de retaules i decoració de cúpules. Es va jubilar després d’haver treballat en més de 130 esglésies de la Comunitat Valenciana, La Corunya, Cantàbria i Albacete.

 Des del seu pas per l’Escola d’Arts i Oficis no va abandonar la seua gran afició per l’Art. Com ell mateix deixà per escrit: «No vaig deixar mai de pintar ni en el front de guerra». Aprofitant les seues estades als pobles on treballava o estiuejava, va realitzar exposicions individuals i col·lectives per mostrar els quadres que havia realitzat de bodegons i paisatges locals. Al llarg de la seua vida guanyà diversos concursos i premis a Meliana, Montanejos, Montan, Navaixes, Rafelbunyol, Foios, Almàssera, Vinalesa, Albalat dels Sorells, Benifaió i Carcaixent.

 En la Col·lecció Museogràfica d’Art de Meliana comptem amb 3 obres de Benjamí: «Bodegó» de 1985, «Bodegó» 1988 i «Azulejera» de 1991. En 2018, la seua família va cedir de forma temporal les obres «Pont de Sant Josep (Montanejos)» i «Flors a casa» que podeu visitar en la mostra permanent d’artistes de Meliana, ubicada a la Sala MOSMEL, segon pis del Centre Cultural Rausell (c/ Josep Maria Rausell, 3 de Meliana).

Share This