Manolo Fuster

Manolo Fuster

Manolo Fuster

Pintor

Manolo Fuster (1946-2012) Meliana.

La seua trajectòria ha estat la següent: Entre el 1974 i el 1976, s’inicia en el dibuix del paisatge rural de les comarques interiors valencianes i aragoneses amb el plomí i la tinta negra sobre paper blanc. Durant els tres anys següents, opta per una temàtica costumista de l’horta valenciana amb la mateixa tècnica. Realitza, en l’any 1979, la seua pròpia ruptura evolutiva. En primer lloc, a nivell temàtic, amb el pas al simbolisme i, després, amb la incorporació de la tinta de color com a matèria de treball. Entre el 1980 i el 1983, prepara l’obra per a l’Exposició de la Galeria Punt de València (març de 1984). Al setembre del mateix any, exposa en la Galeria Heller de Madrid. En el 1985 participa en l’exposició col·lectiva Cita amb el Dibuix, de la Galeria Alfama de Madrid. En el 1986, és seleccionat en el premi PENAGOS de dibuix de la Fundació Mapfre de Madrid.

Al novembre de 1994, exposa a Meliana, el seu poble natal, el primer avanç del que representa la nova perspectiva artística de Manolo Fuster. Al febrer de 1996, participa en l’exposició col·lectiva Quatre mestres del realisme, en la Galeria d’Art 4 de Vila-real, Castelló. Exposa en el Museu de la Ciutat de Vila-real, a l’abril de 1997. A l’octubre de 1997, participa en l’Exposició Homenatge a Ausiàs Marc, organitzada per l’Institut de Cultura de Meliana. Al desembre de 1997, participa en la Fira Internacional LINEART de Gent, Bèlgica. Al desembre de 1997, exposa en la Galeria Heller de Madrid. Des del 2004, resideix a Cuba i la fascinació que sent per les seues gents, la seua arquitectura i la vida a l’Havana es reflecteix en gran part de la seua obra actual. A l’agost de 2009, participa en la Fira d’Art Proposant de Forte dei Marmi, Itàlia. Al setembre del mateix any, exposa en la Fira d’Art Obert de 2009 ‘Amsterdam, Països Baixos. A l’octubre següent, participa en l’exposició Alguna cosa més que realisme I1, en la Galeria Colors d’Edimburg, Regne Unit. Al novembre del mateix any, participa en l’exposició Alguna cosa més que realisme III, en la Sala d’Exposicions de l’Agrupació Artística Aragonesa de Saragossa. Al desembre del mateix any, participa en l’exposició Objecte i realitat, en la Galeria Santiago Etxebarria de Madrid.

Al setembre de 2010, participa en l’exposició Alguna cosa més que realisme IV, en la Galeria Colors d’Edimburg, Regne Unit. A l’octubre del mateix any, participa en l’exposició Alguna cosa més que realisme IV, en la Sala d’Exposicions de l’Agrupació Artística Aragonesa de Saragossa. Del 4 al 20 de novembre de 2011 va exposar “Dibuixant al pas dels dies” a la Sala d’Exposicions de l’Institut Municipal de Cultura de Meliana.

 En la Col·lecció Museogràfica d’Art de Meliana comptem amb un obra de Manolo: “s/t” de 1994. En 2018, la seua família va cedir de forma temporal “Viatge cap enlloc” que podeu visitar en la mostra permanent d’artistes de Meliana, ubicada a la Sala MOSMEL, segon pis del Centre Cultural Rausell (c/ Josep Maria Rausell, 3 de Meliana).

Share This