“MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo” de Trajín Teatro

DIUMENGE 10 D’ABRIL DE 2022 A LES 19.00 HORES

Sinopsi:

“A Mauthausen va haver-hi gent que va morir perquè no tenien moral, es posaven en un racó i no es movien. Jo, com estava tot el dia de conya…”

Manuel Díaz, supervivent del camp de concentració de Mauthausen

Aquesta declaració forma part de l’entrevista que li van fer a aquest exiliat espanyol en 2003. En aquesta entrevista, Díaz conta la seua fugida d’Espanya després de la revolta de Franco i el periple que li va portar recorrent Europa fins al camp de concentració alemany de Mauthausen, en el qual va estar des de 1940 fins a l’alliberament del mateix al final de la guerra per part de l’exèrcit estatunidenc.

La seua fugida nadant de La Línea de la Concepción a Gibraltar, el seu pas per l’exèrcit republicà, la dura estada en el camp de refugiats d’Argelés (França), com va ser capturat per l’exèrcit nazi, la seua arribada a Mauthausen, el treball en les pedreres, el camp d’extermini de Gusen, els partits de futbol, com van traure els negatius de Francisco Boix del camp, el menjar ple de cucs, els polls, el fred, el recompte, els parracs, les morts per esgotament, les execucions… Manuel relata amb la calma i la senzillesa del qual ha presenciat l’atrocitat. Sense escarafalls. Sense dramatismes. Sense concessions.

“MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo”, vol transmetre el testimoniatge real d’un protagonista de la nostra història recent, a partir dels records gravats directament per ell mateix abans de morir, als quals dona vida Inma González, la seua pròpia neta.

Però, per damunt de tot, “MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo” és un cant a la vida, a la fortalesa de l’ésser humà, a la solidaritat i a l’humor com una estratègia, literalment, de supervivència.

VENDA D’ENTRADES FINS A L’8 D'ABRIL DE 2022

A l’Institut Municipal de Cultura de Meliana (plaça de la Cultura, 4), matins de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i vesprades de dilluns a dimecres de 17.00 a 20.00 h i una hora abans de l’espectacle en taquilla.

  • Dia: DIUMENGE 10 D’ABRIL DE 2022 A LES 19.00 HORES
  • Lloc: Auditori del Centre Cultural Rausell (c/ Josep Maria Rausell, 3)
  • Preu: 5 €

On es compren les entrades?
Al Institut Municipal de Cultura (Plaça de la Cultura 4, 46133, Meliana).

Matins de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i vesprades de dilluns a dimecres de 17.00 a 20.00 h i una hora abans de l’espectacle en taquilla.

On es fa el teatre?
Auditori del Centre Cultural Rausell
(c/ Josep Maria Rausell, 3)

Share This