MOSAICS DE MÚSICA, concerts al pati del Palauet de Nolla de Meliana

Mosaics de Música 2022

Entrada 10€ per concert, venda a l’IMC de l'Ajuntament de Meliana (Plaça de la Cultura 4 de Meliana) des del 6 de juny de 2022. Matins de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i vesprades de dilluns, dimarts i dimecres de 17.00 a 20.00 h

Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla. L’inici dels concerts està previst a les 20.30 h.

DePedro

Divendres 1 de juliol
Inici del concert a les 20.30 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

Depedro és un bon home, però també és un boxejador de colps secs i directes. És un home amb un optimisme innat, però també ha sigut pres de la desesperació. És pare, però també fill. “Máquina de piedad” s’acosta a un Depedro amb una humanitat sincera i empàtica. Les cançons que hi trobem són les primeres cançons noves des de “El pasajero” (sense comptar el seu disc infantil “Érase una vez”) i hi havia molt d’embós emocional a alliberar.

Amb l’avanç, Jairo Zavala (Depedro) se sosté sobre un eix ferm. Els seus dots naturals, basats en l’energia i l’ànim, són ben presents. Per damunt de pandèmies, de crisis i d’ansietats, la vida continua. Així ho canta Jairo en “Máquina de piedad”: “y cuando vuelva a rugir la vida/y cuando el miedo se quede sin guardias/agárrate a mis huesos/que siguen en pie/luchando por ti”. Una cançó composta en temps de confinament per mitjà de les pantalles amb Guille Galván, de Vetusta Morla, la banda que donà l’espenta a Jairo per a convertir-se en Depedro.

Ara, que torna a rugir la vida, Jairo no s’amaga, però esta vegada no va a pit descobert. S’ha embuatat l’ànima per a colpejar en uns temps de lluita constant on no es pot abaixar la guàrdia al present.

Text d’Ángel Carmona

Matthieu Saglio a Mosaics de Música 2002

Matthieu Saglio Quartet

Dissabte 2 de juliol
Inici del concert a les 20.30 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

 

Matthieu Saglio: violoncel, composició. Steve Shehan: percussió. Christian Belhomme: piano & teclat.  Léo Ullmann: violí.

Després de l’èxit europeu amb NES (àlbum Ahlam – ACT 2018) i amb centenars de concerts en 30 països a l’esquena (amb Jerez Texas, Cello Sol, Diouke, Résonance), el violoncel·lista i compositor Matthieu Saglio busca al seu interior per a fer un balanç de tota la seua carrera.

El camí dels vents. Un camí únic i singular encara que influït pels vents, diversos, canviants, sorprenents. La inspiració de l’artista, sotmesa al vaivé dels descobriments i mescles que troba en el seu itinerari. La seua vida musical, al remat, però en esta ocasió acompanyat per un elenc d’allò més noble.

El resultat és un disc variat, amb el violoncel com a eix central, que es recorre com un viatge fora del temps. Hi ha composicions amb solos i improvisacions d’un marcat caràcter jazzístic, unes altres de caire més clàssic amb sabor de banda sonora. També hi ha ritmes d’Àfrica, quarts de to àrabs, pals flamencs…

Com la inclassificable lògica d’un camí de 20 anys d’aventures i trobades musicals i humanes, una manera personal d’entendre el món, la bellesa i l’entesa entre les persones.

Carles Dénia Trio

Diumenge 3 de juliol
Inici del concert a les 20.30 h. 

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

Carles Dénia (Gandia, 1971) ha sorprés la crítica i el públic per la seua qualitat expressiva i musical. Procedent del jazz, ha aconseguit renovar les diverses fórmules de la música mediterrània. Va estudiar en el Departament de Jazz del Royal Conservatoire of the Hague (la Haia, Països Baixos) i ha recorregut mig món amb diverses formacions.

Cantant, compositor, guitarrista, arranjador i productor, desplega sense complexos el seu ric univers musical, fruit de les nombroses influències de les quals beu (especialment les músiques tradicionals) i de les quals, alhora, es distancia per a crear un estil propi i inconfusible, creant temes personalíssims d’una bellesa captivadora.

En la formació de Trio, Carles Dénia es fa acompañar de Marc López (guitarra i veu) i de Carlos Montfort (violí i veu), en un espectacle en què el repertori el formen cançons dels seus discs més reeixits i altres peces encara inèdites.

Els seus espectacles no deixen indiferent  ningú i omplin l’escenari d’una calidesa inoblidable.

Amb els seus discs Tan alta com va la lluna, El Paradís dels paraules, L’home insomne i Cant Espiritual ha aconseguit nombrosos premis.

Anni B Sweet a Mosaics de Música a Meliana

Cariño

Divendres 8 de juliol
Inici del concert a les 20.30 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

Cariño es donaren a conéixer entre els degustadors de les noves sensacions del pop independent farà més o menys un lustre, quan el grup compartí una demo amb diversos temes gravats de manera completament casolana. En aquelles cançons, dos de les quals es recuperarien posteriorment en el seu primer single publicat per Elefant Records, ja quedaven clares quines anaven a ser les línies mestres de la banda formada per María Talaverano, Paola Rivero i Alicia Ros: melodies pop que resultava més que impossible llevar-se del cap, pocavergonya en les lletres i una frescor i una actitud que des del primer moment cridaren l’atenció de tot el món. Unes sensacions que es dispararen en el moment en què el trio publicà la seua singular versió de Llorando en la limo de C. Tangana: enfront del glamur de l’original, Cariño plantejava una versió lo-fi que connectava immediatament amb l’esperit independent, alié al fast que començava a fer-se evident en el món urbà.


Eixos foren els primers passos d’una promesa que s’anà confirmant i convertint en realitat amb cada nova referència: el miniLP Movidas, publicat en 2018 i convertit en objecte de col·leccionista pel qual es paguen números de tres xifres ara mateix, o la seua primera referència en Sonido Muchacho, el single X si me dejas en visto (2020), que incloïa la seua cançó més emblemàtica que acabà de confirmar la facilitat del trio per a transformar al llenguatge del pop la manera de comunicar-se de jóvens i postadolescents.


Cada nou single, sobretot llançats directament al mercat digital, donava pistes sobre l’evolució de la banda, amb un so cada vegada més definit i rotund: cançons com ara Te brillan o Excusas feien créixer les expectatives sobre eixe primer LP que no acabava d’arribar, mentre el grup es lamentava públicament dels efectes que estava tenint sobre la seua activitat l’aturada forçosa a causa de la covid. Afortunadament, tot això ha quedat arrere, tal com Cariño ha deixat clar a Mèxic DF amb dos sold out consecutius a Foro Indie Rocks. En realitat tot el que ha ocorregut no ha fet més que enfortir la formació, tal com es demostra ara amb la publicació del seu primer llarg.

Andreu Valor a Mosaics de Música a Meliana

La Regalada

Diumenge 10 de juliol
Inici del concert a les 20.30 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

La Regalada és un conjunt de trompetes naturals i timbals barrocs que naix amb la intenció́ d’interpretar i recrear, des d’una perspectiva històricament informada, les músiques pròpies d’aquesta mena de formacions. El repertori que es recupera és des de l’últim terç del segle XVI fins al final del segle XVIII. Tot açò sota la direcció de Ricard Casañ i Onofre Serer.

Els seus integrants s’han format en els conservatoris de València, Barcelona, Basilea, Bolonya, Brussel·les i treballen assíduament amb l’Orquestra Barroca de Sevilla, la Capella Reial de Madrid, l’Orquestra Barroca Catalana, Al Ayre Español, la Capella de Ministrers, les Vespres d’Arnadí, l’Acadèmia 1750, l’Elbípolis Barockorchester, l’Estil Concertant, els Musiciens de Louvre, l’Orchestra Nazionale Barocca, els Talents Lyriques, la Gran Chapelle, l’Orquestra de València i l’Orquestra de la Generalitat Valenciana.

El concert titulat “Al son de timbales y trompetas. Música para atabales y trompetas del Barroco Europeo”, estarà confeccionat amb música de Philidor, Fantini, Altenburg i Gaspar Sanz, entre altres. Es podran escoltar diferents peces que acostaran el públic a la música heràldica, dels països europeus, amb major projecció.

On es compren les entrades?
Al Institut Municipal de Cultura (Plaça de la Cultura 4, 46133, Meliana).

Matins de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i vesprades de dilluns, dimarts i dimecres de 17.00 a 20.00 h.

On es fan els concerts?
Al pati del Palauet de Nolla (Cami Barranquet 57B, 46133, Meliana).

Com podem accedir al Palauet de Nolla?
Caminant és la millor opció. Vos adjuntem ací el camí.

On podem aparcar?
Al voltant de la Plaça Miguel Hernández.

On podem dinar o sopar?
ALS RESTAURANTS ADHERITS A LA MARCA DE PRODUCTES DE PROXIMITAT:

Avinguda · 96 149 00 35 | Barraca Toni Montoliu · 629 689 805 | Ca Pepico · 96 149 13 46 | Ca Xoret · 96 149 37 49 | El Baret · 620 801 370 | El Pito · 96 149 33 21 | El Racó · 96 149 61 73 | Gurugú · 96 149 53 77 | Mamma Pomodoro · 960 61 01 33 | Napicol · 961 119 110

Share This