MOSAICS DE MÚSICA, concerts al pati del Palauet de Nolla de Meliana

Mosaics de Música 2022

Entrada 10€ per concert, venda a l’IMC de l'Ajuntament de Meliana (Plaça de la Cultura 4 de Meliana) a partir del 6 de juny de 2022. Matins de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i vesprades de dilluns, dimarts i dimecres de 17.00 a 20.00 h

Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla. L’inici dels concerts està previst a les 20.00 h.

DePedro

Divendres 1 de juliol
Inici del concert a les 20.00 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

Depedro és un bon home, però també és un boxejador de colps secs i directes. És un home amb un optimisme innat, però també ha sigut pres de la desesperació. És pare, però també fill. “Máquina de piedad” s’acosta a un Depedro amb una humanitat sincera i empàtica. Les cançons que hi trobem són les primeres cançons noves des de “El pasajero” (sense comptar el seu disc infantil “Érase una vez”) i hi havia molt d’embós emocional a alliberar.

Amb l’avanç, Jairo Zavala (Depedro) se sosté sobre un eix ferm. Els seus dots naturals, basats en l’energia i l’ànim, són ben presents. Per damunt de pandèmies, de crisis i d’ansietats, la vida continua. Així ho canta Jairo en “Máquina de piedad”: “y cuando vuelva a rugir la vida/y cuando el miedo se quede sin guardias/agárrate a mis huesos/que siguen en pie/luchando por ti”. Una cançó composta en temps de confinament per mitjà de les pantalles amb Guille Galván, de Vetusta Morla, la banda que donà l’espenta a Jairo per a convertir-se en Depedro.

Ara, que torna a rugir la vida, Jairo no s’amaga, però esta vegada no va a pit descobert. S’ha embuatat l’ànima per a colpejar en uns temps de lluita constant on no es pot abaixar la guàrdia al present.

Text d’Ángel Carmona

Matthieu Saglio a Mosaics de Música 2002

Matthieu Saglio Quartet

Dissabte 2 de juliol
Inici del concert a les 20.00 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

 

Matthieu Saglio: violoncel, composició. Steve Shehan: percussió. Christian Belhomme: piano & teclat.  Léo Ullmann: violí.

Després de l’èxit europeu amb NES (àlbum Ahlam – ACT 2018) i amb centenars de concerts en 30 països a l’esquena (amb Jerez Texas, Cello Sol, Diouke, Résonance), el violoncel·lista i compositor Matthieu Saglio busca al seu interior per a fer un balanç de tota la seua carrera.

El camí dels vents. Un camí únic i singular encara que influït pels vents, diversos, canviants, sorprenents. La inspiració de l’artista, sotmesa al vaivé dels descobriments i mescles que troba en el seu itinerari. La seua vida musical, al remat, però en esta ocasió acompanyat per un elenc d’allò més noble.

El resultat és un disc variat, amb el violoncel com a eix central, que es recorre com un viatge fora del temps. Hi ha composicions amb solos i improvisacions d’un marcat caràcter jazzístic, unes altres de caire més clàssic amb sabor de banda sonora. També hi ha ritmes d’Àfrica, quarts de to àrabs, pals flamencs…

Com la inclassificable lògica d’un camí de 20 anys d’aventures i trobades musicals i humanes, una manera personal d’entendre el món, la bellesa i l’entesa entre les persones.

Carles Dénia Trio

Diumenge 3 de juliol
Inici del concert a les 20.00 h. 

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

Carles Dénia (Gandia, 1971) ha sorprés la crítica i el públic per la seua qualitat expressiva i musical. Procedent del jazz, ha aconseguit renovar les diverses fórmules de la música mediterrània. Va estudiar en el Departament de Jazz del Royal Conservatoire of the Hague (la Haia, Països Baixos) i ha recorregut mig món amb diverses formacions.

Cantant, compositor, guitarrista, arranjador i productor, desplega sense complexos el seu ric univers musical, fruit de les nombroses influències de les quals beu (especialment les músiques tradicionals) i de les quals, alhora, es distancia per a crear un estil propi i inconfusible, creant temes personalíssims d’una bellesa captivadora.

En la formació de Trio, Carles Dénia es fa acompañar de Marc López (guitarra i veu) i de Carlos Montfort (violí i veu), en un espectacle en què el repertori el formen cançons dels seus discs més reeixits i altres peces encara inèdites.

Els seus espectacles no deixen indiferent  ningú i omplin l’escenari d’una calidesa inoblidable.

Amb els seus discs Tan alta com va la lluna, El Paradís dels paraules, L’home insomne i Cant Espiritual ha aconseguit nombrosos premis.

Anni B Sweet a Mosaics de Música a Meliana

Cariño

Divendres 8 de juliol
Inici del concert a les 20.00 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

Cariño se dieron a conocer entre los degustadores de las nuevas sensaciones del pop independiente hace cosa de un lustro, cuando el grupo compartió una demo con varios temas registrados de manera absolutamente casera. En aquellas canciones, dos de las cuales se recuperarían posteriormente en su primer single publicado por Elefant Records, ya quedaban claras cuáles iban a ser las líneas maestras de la banda formada por María Talaverano, Paola Rivero y AliciaRos: melodías pop que resultaba poco menos que imposible que sacarse de la cabeza, descaro en las letras y una frescura y una actitud que desde el primer momento llamó la atención de todo el mundo. Unas sensaciones que se dispararon en el momento en el que el trío publicó su singular versión de Llorando en la limo de C. Tangana: frente al glamour del original, Cariño planteaban una versión lo-fi que conectaba inmediatamente con el espíritu independiente, ajeno al fasto que empezaba a hacerse evidente en el mundo de lo urbano.

 Esos fueron los primeros pasos de una promesa que se fue confirmando y convirtiendo en realidad con cada nueva referencia: el miniLP  Movidas, publicado en 2018 y convertido en objeto de coleccionista por el que se pagan números de tres cifras ahora mismo, o su primera referencia en Sonido Muchacho, el single X si me dejas en visto (2020), que incluía su canción más emblemática 🙁 que terminó de confirmar la facilidad del trío para transformar al lenguaje del pop la manera de comunicarse de jóvenes y postadolescentes.

 Cada nuevo single, mayormente lanzados directamente al mercado digital, daba pistas sobre la evolución de la banda, con un sonido cada vez más definido y rotundo: canciones como Te brillan o Excusas hacían crecer las expectativas sobre ese primer LP que no terminaba de llegar, mientras el grupo se lamentaba públicamente de los efectos que estaba teniendo sobre su actividad el parón forzoso a causa del Covid. Afortunadamente todo eso ha quedado atrás, tal y como Cariño ha dejado claro a su paso por México DF con dos sold outs consecutivos en Foro Indie Rocks. En realidad todo lo que ha sucedido no ha hecho más que fortalecer a la formación, tal y como se demuestra ahora con la publicación de su primer largo.

Andreu Valor a Mosaics de Música a Meliana

La Regalada

Diumenge 10 de juliol
Inici del concert a les 20.00 h.

*Obertura de portes a les 19.00 h. Tindreu la possibilitat de realitzar una breu visita al Palauet de Nolla.

La Regalada es un ensemble de trompetas naturales y timbales barrocos que nace con la intención de interpretar y recrear, desde una perspectiva históricamente informada, las músicas propias de este tipo de formaciones. El repertorio que se recupera es desde el último tercio del siglo XVI hasta el final de siglo XVIII. Todo ello bajo la dirección de Ricard Casañ y Onofre Serer.

Sus integrantes se han formado en los conservatorios de Valencia, Barcelona, Basilea, Bolonia, Bruselas y trabajan asiduamente con la Orquesta Barroca de Sevilla, Capella Real de Madrid, Orquesta Barroca Catalana, Al Ayre Español, Capella de Ministrers, Vespres d’Arnadí, Academia 1750, Elbípolis Barockorchester, Estil Concertant, Els musiciens de Louvre, Orchestra Nazionale Barocca, Els Talents Lyriques, La Grande Chapelle, Orquesta de Valencia y Orquesta de la Generalitat Valenciana.

El concierto titulado “Al son de timbales y trompetas. Música para atabales y trompetas del Barroco Europeo”, estará confeccionado con música de Philidor, Fantini, Altenburg y Gaspar Sanz, entre otros. Se escucharán diferentes piezas que harán caminar al público por los diversos países europeos con más proyección en la música heráldica.

On es compren les entrades?
Al Institut Municipal de Cultura (Plaça de la Cultura 4, 46133, Meliana).

Matins de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i vesprades de dilluns, dimarts i dimecres de 17.00 a 20.00 h.

On es fan els concerts?
Al pati del Palauet de Nolla (Cami Barranquet 57B, 46133, Meliana).

Com podem accedir al Palauet de Nolla?
Caminant és la millor opció. Vos adjuntem ací el camí.

On podem aparcar?
Al voltant de la Plaça Miguel Hernández.

Share This