Pepe Biot Molins

Pepe Biot Molins

Pepe Biot Molins

Pintor

Meliana (1945-2015).

Pepe Biot Molins va nàixer a Meliana l’any 1945. Els seus estudis en el camp de les Belles arts comencen als 13 anys a l’Escola d’Arts i Oficis de València, després de quatre anys va passar a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carles. Posteriorment, va iniciar els seus estudis en la Facultat de Belles arts de Sant Jordi a Barcelona, tornant posteriorment a la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València on es va llicenciar. Amb 26 anys, Pepe havia visitat gran part dels museus d’Europa, coneixent diverses tècniques pictòriques i els seus procediments. Les tendències pictòriques del moment i el costumisme persistent no van despertar el seu interés i va optar per viatjar.

En 1973, el periple viatger li va portar fins a les Illes Canàries, sent la gran sorpresa de la seua vida: tot era nou, com acabat d’acabar. Els paisatges volcànics, la vegetació, la llum, el color, les formes, l’oceà. Conjugava pintar amb el seu treball com a professor, primer en l’Institut i després a l’Escola de Belles Arts de Las Palmas de Gran Canaria. Després de realitzar diverses exposicions a les illes, es va traslladar a Veneçuela per a fer una exposició. Tant li va fascinar aqueix país que es va quedar quatre anys, viatjava a les comarques de l’interior, i els seus paisatges eren impressionants va ser una època molt productiva a nivell pictòric.

De retorn a València durant un temps va estar de gerent del Museu de la ciutat Casa de Polo de Vila-real, alhora que va recórrer la província per pintar les oliveres mil·lenàries. Des de 1994 fins al final de la seua vida va ser el moment més productiu de tota la carrera pictòrica de Biot, i va aconseguit forjar una identitat pròpia, una unitat entre la naturalesa i la pintura.

L’obra de Biot ha sigut exposada en multitud de ciutats d’Espanya i Europa. En 2006 es va reconèixer la seua trajectòria en atorgar-li el VI Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana, després d’una exposició institucional que es va exhibir en el Museu de Belles Arts de Castelló, en les Reals Drassanes de València i a la Sala d’Exposicions La Llotja a Alacant.

Actualment, es pot trobar obra de Biot en diversos museus i institucions, així com en col·leccions privades d’Espanya, Veneçuela, Dinamarca, França, Alemanya Itàlia Bèlgica i Corea del Sud. A 2019 l’Ajuntament de Meliana el va distingir com ha Fill Predilecte de Meliana.

En la Col·lecció Museogràfica d’Art de Meliana comptem amb 2 obres de Pepe: “Tronc 60/60” de 1997 i “Xert II” de 2003. En 2018, la seua família va cedir de forma temporal “SO-11”  que podeu visitar en la mostra permanent d’artistes de Meliana, ubicada a la Sala MOSMEL, segon pis del Centre Cultural Rausell (c/ Josep Maria Rausell, 3 de Meliana).

Share This